Thermobond - Κόλλα συγκόλλησης θεμομονωτικών πλακών

  • Κωδικός Προϊόντος: 04.002
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

Περιγραφή

GLORIA THERMOBOND

ΙΝΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΟNIAMA ΓΙΑ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (TDS)    1η έκδοση Φεβ 2016       

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ:

Η GLORIA THERMOBOND είναι ένα ινοπλισμένο κονίαμα-κόλλα ειδικό για την επικόλληση και στερέωση θερμομονωτικών πάνελ EPS ή XPS, φελλού ή ορυκτοβάμβακα. Το προϊόν χρησιμοποιείται ως κόλλα αλλά και μετά την κόλληση ως ενισχυτικό στρώμα-primer. Κύριο χαρακτηριστικό του κονιάματος η εξαιρετική πρόσφυση με τα μονωτικά πάνελ κάθε είδους και η αντοχή σε διάτμηση (εγκάρσια παραμόρφωση). 

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 998-1 η GLORIA THERMOBOND υπάγεται στην κατηγορία GP CS IV, W2.

Είναι πιστοποιημένη με σήμα CE σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ETAG-004 με αριθμό πιστοποίησης ΕΤΑ-       .

Το προϊόν είναι ενδεδειγμένο για την εξωτερική θερμομόνωση των όψεων κτιρίων και χρησιμοποιείται ως κονίαμα-κόλλα για τα πάνελ ενώ με την επίπαση υαλοπλέγματος χρησιμοποιείται ως ενισχυτική επίστρωση πάνω από τα πάνελ δημιουργώντας μία σταθερή και αρραγή βάση-υπόστρωμα για το τελείωμα(finishing plaster ή ότι άλλο).  

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Φυσική κατάσταση: Στερεό μείγμα

Εμφάνιση: Αδρόκοκκη υπόλευκη κονία

Κατηγορία υπαγωγής: Γενικής χρήσεως κονίαμα επιστρώσεων(GP designed rendering/plastering mortar). Ξηρό προϊόν.

Συντελεστής ανάμειξης νερού(water factor): 27,5% ή 6,87λίτρα/25κιλο. 

Πυκνότης σκληρυνθέντος κονιάματος (ΕΛΟΤ ΕΝ 1015-10):1,69±0,02g/ml. 

Αντοχή σε θλίψη (ΕΛΟΤ ΕΝ 1015-11):

Αντίδραση σε φωτιά (ΕΛΟΤ ΕΝ 13501-1):Ευρωπαϊκή κλάση A1.

Πρόσφυση (ΕΛΟΤ ΕΝ 1015-12): 

Πρόσφυση σε XPS:

Θερμική αγωγιμότης(λ10,dry)(ΕΛΟΤ ΕΝ 1745:2002,Table A.12): 0,67 W/mK   

Απορρόφηση νερού μέσω τριχοειδών (ΕΛΟΤ ΕΝ 1015-18): W2.

Συντελεστής αντίστασης στη διάχυση υδρατμών μ (ΕΛΟΤ ΕΝ 1015-19): 15/35

Ειδική θερμότητα: c=1,0 kJ/kg/K.

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:

Φροντίστε ώστε η οικοδομική επιφάνεια να είναι σταθερή χωρίς ρωγμές ή κουφώματα και απαλλαγμένη από σκόνη. Αλλιώς γεμίστε τις ρωγμές με επισκευαστικό στόκο ή μαστίχη, καθαιρέστε τις περιοχές που έχουν κουφώσει  και επιδιορθώστε τοπικά με ταχύπηκτο επισκευαστικό σοβά MASTERPLAST ή κονίαμα HIGHPLAST επάνω σε εμφανές μπετόν και φέροντα στοιχεία.

Παρασκευάστε πολτό, προσθέτοντας GLORIA THERMOBOND σε κατάλληλη ποσότητα νερού με ταυτόχρονη ανάδευση έως ότου σχηματιστεί ομογενές μείγμα με υφή ζύμης. Αφήστε το μείγμα 2 έως 5 λεπτά σε ηρεμία και κατόπιν αναδεύστε δύο-τρείς φορές ακόμη. Απλώστε την κόλλα επάνω στο πάνελ με το επίπεδο τμήμα της σπάτουλας και με το οδοντωτό μέρος «χτενίστε» την επιφάνεια ώστε η στρώση να γίνει ισοπαχής. Ύστερα τοποθετείστε το πάνελ επί του υποστρώματος και πιέσατε προσεκτικά ώστε να διευθετηθεί στην προκαθορισμένη του θέση. Όταν η οικοδομική επιφάνεια είναι αδρή και ανισόπεδη ή έχει αυλακώσεις ή/και προεξοχές τότε η κόλλα απλώνεται με μυστρί περιμετρικά του θερμομονωτικού στοιχείου καθώς και στη μεσαία γραμμή του. Κατόπιν πιέζεται το στοιχείο στην επιθυμητή θέση ασκώντας κατάλληλη πίεση.

Χρήση ως ενισχυτικό κονίαμα:

Μετά την επικόλληση των πάνελ απλώστε τον πολτό του προϊόντος με λεία σπάτουλα σε πάχος 2 έως 3 χιλιοστά. Ενώ η  στρώση παραμένει νωπή τοποθετείστε το ενισχυτικό υαλόπλεγμα και πιέστε με τη σπάτουλα ώστε να πακτωθεί καλώς εντός του υλικού. Ύστερα λειάνετε την επιφάνεια και απομακρύνετε την περίσσεια πολτού. 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 

Όταν χρησιμοποιείται ως κόλλα για τα πάνελ απαιτούνται 2,5 έως 4,0 kg/m2 αναλόγως με την οδόντωση της σπάτουλας και το ανάγλυφο του υποβάθρου. Όταν το προϊόν εφαρμόζεται ως ενισχυτικό κονίαμα απαιτείται 1,5 έως 2 kg/m2/mm στρώσης. 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ:

Σε σακιά των 25 κιλών. Εφ’ όσον δεν ανοιχθούν το περιεχόμενο διατηρείται για έναν χρόνο από την ημερομηνία παραγωγής του.  

Αξιολογήσεις (0)

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή