Πατητή Τσιμεντοκονία

GLORIA SUPERSCREED

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ                          

ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ                        1η έκδοση Μαϊ 2016

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ:

Πρωτοποριακή σπατουλαριστή τσιμεντοκονία ενός συστατικού, ιδανική για δάπεδα και τοίχους πού τα τελευταία χρόνια κερδίζει θέση ως υλικό επικάλυψης και διακόσμησης. Ιδιαίτερα λεπτόκοκκη εάν σκεφθεί κανείς ότι θα χρησιμοποιηθεί και στο δάπεδο, δημιουργεί λεία, σκληρή και ανθεκτική επιφάνεια που παρουσιάζει “νερά” σε βαθμό ανάλογο με την τεχνική πού ακολουθείται από το κάθε συνεργείο εφαρμογής.

 Υπάγεται στα κονιάματα επίχρισης δαπέδων και ελέγχεται εργαστηριακά σύμφωνα με τις οδηγίες του προτύπου EN 13813. Ταξινομείται ως κονίαμα τύπου CT-C30-F8-AR2 για εσωτερική ή εξωτερική χρήση. 

Χρησιμοποιείται σε ποικιλία εφαρμογών όπως σε δάπεδα, σκάλες, ή τοίχους σε κατοικίες, ξενοδοχεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα κ.ά., καθώς μπορούν να διακοσμηθούν μοντέρνες κατασκευές όπως κτιστά είδη υγιεινής, κρεβάτια, νεροχύτες κουζίνας, λουτήρες, μπάνια κλπ.

Έτσι η GLORIA SUPERSCREED:

● Παρασκευάζεται εύκολα με την προσθήκη νερού, ή με μείγμα ενισχυτικού γαλακτώματος και νερού. 

● Σπατουλάρεται με εξαιρετική ευκολία.

● Σχηματίζει συνεκτική πάστα, όταν αναμειχθεί με νερό, με υφή βουτύρου η οποία έτσι μπορεί να εφαρμοσθεί και σε κάθετες επιφάνειες (τοίχους).

● Χάρις στην κρεμώδη σύσταση του πολτού της, είναι δυνατόν να δημιουργηθούν ωραίες πατητές επιφάνειες σε ποικιλία αποχρώσεων.

● Όταν σκληρύνει αποκτά πολύ καλή αντοχή σε εκτριβή. 

● Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νέα δάπεδα, αλλά και γιά φρεσκάρισμα παλαιών υπαρχόντων.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ:

Η GLORIA SUPERSCREED εφαρμόζεται σε δύο ή τρία χέρια (στρώσεις), πάνω από αυτοεπιπεδωμένες επιφάνειες ( όπως το MONOLITH 3-10 της GLORIA) ή κονίαμα δαπέδου. Κάθε επίστρωση έχει πάχος 2 με 3 χιλιοστά. 

Προετοιμασία του υποστρώματος:

Το δάπεδο πρέπει να είναι στεγνό, σταθερό και ελεύθερο από σκόνη, λάδια, υπολείμματα καθαριστικών υγρών που περιέχουν γαλακτώματα κεριών, φολίδες παλαιών χρωμάτων, σκουριά ή ότι άλλο μπορεί να επηρρεάσει την πρόσφυση. Εάν διαπιστωθεί ότι η επιφάνεια είναι απορροφητική όπως επί γυψοσανίδας, συνιστάται αστάρωμα με ένα αστάρι νερού σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεώς του. Σε παλιές επιστρώσεις κεραμικών πλακιδίων ή μωσαϊκά συνιστάται “αγρίεμα” με τροχό ή επάλειψη με χαλαζιακό αστάρι νερού.

Η καταλληλότερη μέθοδος προετοιμασίας δαπέδου είναι με τρίψιμο με δίσκο (διαμαντιού) και απομάκρυνση όλης της σκόνης-τρίμματος με απορροφητική επαγγελματική σκούπα. Μη χρησιμοποιείτε χημικές μεθόδους προεργασίας όπως πλύσιμο με όξινα προϊόντα, ή μηχανικά κρουστικά εργαλεία έτσι ώστε να αποφύγετε ζημία στο δάπεδο. 

Επισκευάστε ατέλειες, όπως τρύπες, κοιλώματα, ρωγμές κλπ., με επισκευαστικό κονίαμα σκυροδέματος GLORIA HIGHPLAST. Εάν το δάπεδο τρίβεται (μαδάει), χρησιμοποιείστε ένα ειδικό αστάρι σταθεροποίησης (συνήθως πυριτικό ή εποξειδικό χωρίς διαλύτες). 

Εφαρμογή του κονιάματος:

Προσθέστε  ποσότητα προϊόντος σε νερό υπό ταυτόχρονη ανάδευση σε χαμηλές στροφές, μέχρι να επιτευχθεί ομογενής πολτός, εργάσιμος χωρίς σβώλους. Η GLORIA SUPERSCREED προσφέρεται στο εμπόριο σε 8 χρωματισμούς, παρασκευασμένους με τεχνολογία HDE (High Dispersing Effect), που επιδέχονται άμεσα την κάθε ποσότητα νερού που προστίθεται και σχηματίζουν πάστες χωρίς διαχωρισμό χρωστικών, ακόμη και στις πιο σκούρες αποχρώσεις. 

Εφαρμόστε με λεία ατσάλινη, λαστιχένια ή επικαλυμμένη με Teflon σπάτουλα σε πάχος 2 με 3 χιλιοστά. Ενώ η στρώση παραμένει νωπή, πακτώνετε το ενισχυτικό υαλόπλεγμα πυκνότητας 160g/m2. Ακολουθεί δεύτερη στρώση μετά το πλήρες στέγνωμα της πρώτης (μετά συνήθως 4 έως 5 ώρες) ή και τρίτη. Για να σχηματισθεί ένα απαλό, λείο τελείωμα, ενώ θα διακρίνονται τα “νερά” ή “στίγματα” που δημιουργούνται από την κίνηση της σπάτουλας, τα οποία θέλουμε να φαίνονται ευκρινώς στην σκληρυνθείσα επιφάνεια, τρίψτε την επιφάνεια μεταξύ κάθε στρώσης καθώς και μετά την τελική στρώση GLORIA SUPERSCREED. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε υαλόχαρτο από το Νο 80 έως το Νο 200 για το τρίψιμο αναλόγως του εφέ που επιθυμείτε.  

Εφαρμογή προστατευτικής επικάλυψης:

Η εφαρμογή τού προστατευτικού βερνικιού γίνεται μετά συνήθως 2 έως 3 ημέρες από την τελευταία στρώση. Το βερνίκι είναι πολυουρεθανικό 2 συστατικών διαλύτου ή αραιούμενο με νερό όταν χρησιμοποιείται σε εσωτερικό χώρο χωρίς καλό αερισμό καθόσον είναι χαμηλής οσμής. Συνήθως εφαρμόζεται ένα χέρι με κατάλληλο ρολό, με κατανάλωση 80-120 g/m2 ανά στρώση. Εάν κρίνετε ότι είναι απαραίτητο και δεύτερο, τότε απλώστε αφού στεγνώσει πλήρως το πρώτο χέρι (συνήθως μετά 4 έως 5 ώρες).

Κατανάλωση:

Εφόσον έχει γίνει σωστή προετοιμασία υποστρώματος, θα χρειαστείτε 0,4 έως 0,6 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο και ανά χιλιοστό πατητής τσιμεντοκονίας GLORIA SUPERSCREED. Τα εργαλεία σας θα τα καθαρίσετε με νερό όσον ακόμη το υλικό παραμένει νωπό.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ:

Σε ανθεκτικούς χαρτόσακους με liner των 25 κιλών.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

● Φυσική κατάσταση: Στερεό μείγμα.

● Εμφάνιση: Υπόλευκη ή έγχρωμη λεπτόκοκκη κονία.

● Στερεά συστατικά: 100%.

● Κατηγορία υπαγωγής (συμμόρφωσης): CT-C30-F8-AR2.

● Ορυκτολογική σύσταση αδρανών: Κρυσταλλικό ανθρακικό ασβέστιο, χαλαζίας, αλουμίνα, γουλαστονίτης.  

● Φάσμα κόκκων αδρανών: 400 μm μέγιστον.

● Συντελεστής ανάμειξης νερού (water factor): 47%.

● Χρόνος αποθήκευσης προϊόντος: 12 μήνες στην αρχική σφραγισμένη συσκευασία, σε χώρο κλειστό, χαμηλής υγρασίας.     

● Συνιστώμενη θερμοκρασία εφαρμογής: Άνω των 100C, ώστε να μην παρεμποδίζεται η έναρξη πήξης του περιεχόμενου τσιμέντου και κάτω των 300C ώστε να έχουμε αποδεκτή εργασιμότητα (να μην “τραβάει” γρήγορα).

● Χρόνος εργασιμότητας εντός του δοχείου ανάμειξης: 30 λεπτά.  

● Συνιστώμενο πάχος ανά επίστρωση: 2 με 3 χιλιοστά.

● Χρόνος αναμονής μεταξύ στρώσεων: 4 ώρες το ελάχιστον.

● Χρόνος έναρξης πήξης & σκλήρυνσης: 90 λεπτά.

● Χρόνος αναμονής πρίν τη βάδιση: 6 ώρες.

● Αντοχή σε θλίψη (ΕΛΟΤ ΕΝ 13892-2): 30 Ν/mm2.

● Αντοχή σε κάμψη (ΕΛΟΤ ΕΝ 13892-2): 8 Ν/mm2.

● Αντοχή σε εκτριβή (ΕΛΟΤ ΕΝ 13892-3): 6 cm3.

● Αντίδραση σε φωτιά (ΕΛΟΤ ΕΝ 13501-1): Ευρωπαϊκή κλάση Α2.

● Πρόσφυση σε σκυρόδεμα μετά 28 ημέρες: 

● Μέτρο ελαστικότητας:

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ & ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

Μη χρησιμοποιείτε το προϊόν για δημιουργία αντιολισθητικής επιφάνειας.

Μην επικαλύπτετε υπάρχοντες  αρμούς διαστολής με την πατητή.

Φροντίστε να παρεμβάλλετε αρμούς διαστολής στο νέο δάπεδο που δημιουργείτε κάθε 40 έως 45 m2

Ελέγχετε το υπόβαθρο (παλαιό δάπεδο) ως προς την υπάρχουσα (απομένουσα) υγρασία. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε συσκευή καρβιδίου. Η υγρασία θα πρέπει να παραμένει ίση ή μικρότερη του 3%, όπως επίσης δεν θα πρέπει να προκύπτει ανιούσα υγρασία.

Μην προσθέτετε στον πολτό της πατητής επί πλέον τσιμέντο, γύψο ή άμμο. 

Μην προσθέτετε νερό ή ενισχυτικό γαλάκτωμα σε πολτό που έχει αρχίσει να πήζει. Το μείγμα πρέπει να πεταχτεί αφού σκληρυνθεί.  Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.

Πατητή, Τσιμεντοκονία